Hoppa till innehåll

Jag känner mig… upplyst. Tack!

juli 10, 2009

För ett par dagar sedan fick jag en kommentar av en trogen och klok läsare innehållandes ett ord jag inte kände till – Altruism. Visst förstod jag av innehållet i kommentaren att hon höll med mig i mina tankar om att det finns en tanke med allt, men det var ju inte ordet altruism som gjorde saken klar. Lite skamsen över min insikt hur mitt ordförråd sviktar letade jag upp altruism på Wikipedia, och kände mig med en gång lite upplyst.

Jag hade inte en tanke på altruism vs. egoism när jag skrev inlägget men jag förstod att mycket av min uppfostran, uppväxt och mina erfarenheter har hämtat insikter från olika religioners åskådningar. För övrigt är jag en av om dom där tråkiga människorna som inte tror på någon Gud och att Han ska vara skaparen och herren över allimaget. För mycket vetenskap talar emot det, men det är en annan historia. Däremot finns det många kloka ord att hämta från män och kvinnor genom historien, som ägnat sitt liv åt att tro och att skaffa insikt om hur livet bör vara och hur människor ska kunna fungera tillsammans.

Så, Erica, jag tackar dig för att du lämnat detta spår i mig och hoppas på din fortsatta medverkan på Kärleksförklaringar till förbannelse och kanske kan jag få dig att bli lika nyfiken som du fick mig, på att ta reda på saker som du inte känner till, eller att jag helt enkelt kan lära dig något nytt.

Technorati-taggar: ,

Reblog this post [with Zemanta]
One Comment leave one →
  1. juli 10, 2009 3:53 e m

    Martin!
    Jag känner mig både hedrad och glad! Jag blev nyfiken på dig och din blogg från första stunden jag besökte den och besöker den frekvent. Bara genom att stiga in hos andras bloggar tycker jag att jag lär mig något nytt hela tiden. Det är det jag gillar mest med bloggvärlden. Möjligheten att komma andra människors tankar och funderingar nära. Människor i vardagen, inte bara de som finns bakom en tidning. Jag uppfattar en nyfikenhet hos dig som gör mig nyfiken tillbaka. Min erfarenhet säger mig att nyfikna människor oftast har något viktigt att visa och så är det också med dig och dina tankar. Tack för att du blev nyfiken på just mig och det jag funderade över! Jag har på känn (starkt) att du även i fortsättningen kommer att lära mig mycket nytt! :-)// Erica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: