Hoppa till innehåll

Det finns en (bak)tanke med allt

juli 8, 2009

När du loggar in på facebook för att kolla om det är någon som skickat ett brev, lagt upp en bild eller för att skriva i din statusrad om vad du gör just nu, är det för att du har en tanke om att dela något ur ditt liv med någon och att denna någon ska bekräfta dig, se dig eller bara vara i din närhet för ett tag. Likadant är det när du ringer en god vän bara för att höra hur vederbörande mår. Du vill ha det där tillbaka. För det är alltid roligt när någon tar kontakt med dig, bara för att höra hur det är. Inget underförstått eller krav på att livet ska vara en fest eller att allt ska vara guld och gröna skogar. Ett ‘hur är det med dig’ är värt så mycket. Eller hur?
Om du hjälper en god vän att flytta till exempel, så kommer tanken osökt till dig att du någon gång i framtiden kanske kan behöva hjälp med något. Om du tänker att “detta är en osjälvisk handling som jag vill ge denna personen” så är det fortfarande för din egen tillfredsställelse du gör det. Lite Alvedon för själen. Vilken är din Alvedon?image

Hur du än gör och hur ödmjuk du än vill vara så vill du alltid ha något ut av dina handlingar. Du gör inget utan en självisk tanke om att en dag få tillbaka allt du ger. Var, när och hur den belöningen kommer spelar ingen roll så länge du vet att den kommer. Ni som inte håller med mig om detta är välkomna att nämna en situation som är helt osjälvisk och utan tanke på att återgäldas.

En del får sin belöning i himlen. (Spotifylänk)

3 kommentarer leave one →
  1. juli 8, 2009 11:05 e m

    Jag tror som du, att det inte finns något altruistiskt. Men jag ser inget dåligt i det. Det är så vi människor funkar tror jag. Vi speglar varandra. Förmågan att se sig själv klart är omöjligt utan interaktion med andra, oavsett om feedbacken är positiv eller negativ. Att bli glad för att kunna glädja andra är ju en roligare variant än att glädjas åt någons olycka. Jag tror inte att det finns något som enbart handlar om att göra för andra. Det är det glädjen handlar om, vår motivation attt handla gott 🙂

  2. juli 9, 2009 8:45 f m

    Tack för den kommentaren. Jag menar också att det inte finns något dåligt i att det skulle finnas en tanke med allt :-D.

Trackbacks

  1. Jag känner mig… upplyst. Tack! « KÄRLEKSFÖRKLARINGAR TILL FÖRBANNELSE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: