Hoppa till innehåll

Respekt

juni 1, 2009

Hur kommer det sig att män tappar sin förmåga att respektera sin kvinna när dom festar med sina kompisar? Jag har sett det alltför många gånger nu och jag vägrar sälla mig till skaran som pratar om “tanten” eller “kärringen”. Jag vägrar vara den som inte kan resa sig upp och servera kvinnan som delar mitt liv en drink, en kopp te eller vad hon nu önskar. En del säger att jag är alldeles för flörtig och har ett syfte med min uppvaktning och visst har jaimageg ett syfte men det är ett alldeles egoistiskt syfte. Nämligen att få någon annan att må bra.

Det är inte en invit att bjuda på en kopp te eller ett glas vin. Det är inte en invit att träffas för att äta en lunch. Däremot är det lockande när man får gå igenom ett intressant samtal med både stort allvar och mycket humor och att få möjlighet att visa alla andra vad man tycker om henne.

En del har svårt att hantera ärlighet. Ser jag något som jag tycker om så säger jag det, inga undertoner eller syftningar. Det är bara en objektiv observation som förhoppningsvis gläder den som tar emot komplimangen.

Så, alla ni män som har en kvinna vid sin sida. Börja visa respekt eller låt bli att säga något alls. Förresten, detta gäller för en hel del kvinnor också…

Technorati-taggar: ,
Annonser
26 kommentarer leave one →
 1. juni 2, 2009 6:43 f m

  Respekt till dig för de orden!!

 2. Maria permalink
  juni 2, 2009 7:47 f m

  Kan inte låta bli att bli fundersam Martin. Mycket fundersam….
  Här skriver du om respekt.
  Jo du är flörtig som bara den, och visst kan du tala om vad du tycker.
  Men att respektera en kvinna…..är det bara för vissa då??

 3. juni 2, 2009 7:56 f m

  Det gäller för alla som har ett uttalat förhållande såklart..

 4. En annan Maria permalink
  juni 2, 2009 8:21 f m

  Kan bara hålla med dig, finns nog inget värre här i livet än att inte bli behandlad med respekt. I vilken form den nu må vara.
  Högst på listan är nog den ignorerande och tysta respektlösheten.

  Ibland kan det även va så att en för stor dos av ”egostiskt syfte” som du pratar om, blir för blind och inte ser att den bara faller platt till marken och blir ”bara” en egoistisk handling och inte uppfattas som något att må bra över.

 5. Maria permalink
  juni 2, 2009 8:27 f m

  Man vill bli behandlad med respekt vare sig man är i ett förhållande eller inte!

  Kan inte låta bli att bli en aning irriterad.

  Du menar alltså på fullaste allvar att man kan behandla kvinnor utan respekt, bara för att man inte har ett ”uttalat” förhållande??

  En tyst respekt efter många fina ord…..väldigt tyst faktiskt!

  Och föregående skriverska verkar hålla med mig!
  Har hon månne varit ute för samma sak?
  Man kan bara undra.

  För Hans tystnad är lång och djup…..

 6. juni 2, 2009 8:47 f m

  Nej Maria, om du läser vad jag skriver så handlar mitt inlägg om människor som lever med varandra. Män och kvinnor, som inte har vett att visa sin respektive respekt i offentliga sammanhang. Inget annat.

 7. Maria permalink
  juni 2, 2009 8:51 f m

  Jo visst förstod jag det.
  Men jag kan ju undra då om det enbart gäller när man har ett ”uttalat” förhållande?

  Ska man inte respektera alla individer man skapar en slags rellation till vare sig det är som vän eller ej?

  Jag menar, jag känner inte igen dig i din egenskrivna text….

 8. juni 2, 2009 9:02 f m

  Visst ska man visa respekt mot alla människor man träffar men det är en helt annan sorts respekt. Respekt för tid, utrymme och livssituation.

 9. Maria permalink
  juni 2, 2009 9:27 f m

  Ok, men ärlig ska man väl vara ändå!

  Eller det beror kanske på vem man är då??

 10. juni 2, 2009 9:51 f m

  Visst ska man vara ärlig…

 11. Maria permalink
  juni 2, 2009 10:12 f m

  Att inte bli behandlade med respekt och att bli ignorerad är nog det värsta man kan råka ut för i ärlighetens namn.
  Sanningen är det som leder till respekt.

  Vare sig man är i ett förhållande eller ej.

  Att agera respektlöst överför sin partner är utan tvekan fruktansvärt.
  Man förlorar den andres tillit. Och utan tillit är det inget förhållande.

  Agera med rent samvete. Var ärlig!

  Vare sig det är en kaffe träff eller festen med polarna!

 12. femmefatale permalink
  juni 2, 2009 11:32 f m

  …..mm ärlighet kan det talas mycket om…….Men det finns ingen som är helt och hållet ärlig, man kan aldrig lite helt på någon/något. Finns inte bara en sanning.

 13. En annan Maria permalink
  juni 2, 2009 7:12 e m

  Ja Maria …jag håller med dig.

 14. juni 2, 2009 8:46 e m

  Dina kommentarer verkar vara i den privata sfären, där känslorna är laddade. Det jag fick ut av din text var något jag själv kände att jag kunde förstå. Ofta är de gånger då jag hört både män och kvinnor prata raljerande om varandra. För mig är inte det respekt. Män som gärna vill sänka sin livskamrat, som någon slags metod att ge sig själv övertaget. Kvinnor som skickar mail som går ut på att män är dumma ihuvudet. Gillar inget av det. Jag tror inte det finns några absoluta sanningar, det handlar om var för tolkningsutrymme jag har utifrån det bagage jag har. Jag känner inte dig. Av en slump hamnade jag på din blogg och kände att jag gillade tonen. Ingen människa är perfekt, men jag gillar dina inlägg. Jag tror du har belyst något viktigt. Respekten för varandra, även när våra åsikter går i sär. Respekten även för den som vi tycker har handlat fel mot oss, att vi inte hänger ut varandra för öppen ridå. Ibland finns läge för att välja den vägen som innebär accepterande och förståelse för någons val eller oförmåga.

 15. juni 2, 2009 10:14 e m

  Tyckte mycket om det du skrev i början och slutet, om att inte kalla sin partner för något nervärderande ”bakom ryggen” – som det faktiskt är om man är med andra, och plötsligt kallar sin tjej för ”regeringen” eller sin kille för ”jävla karln” – eller något i den stilen.

  Helt rätt och sant. Jag mår illa när jag hör det. Kärlek och tvåsamhet, om vi har den, är det värdefullaste vi har, och ska inte plötsligt få en annan valör när vi rör oss i andra grupper – oavsett vad våra anledningar är.

  INGEN människar stiger i värde för att den trycker ner någon annan. Det är bara på en gungbräda det får ske. Aldrig i relationer.

  Men sen tappade jag tråden i ditt resonemang när det kom till din flirtighet. Förstår inte parallellen! Nu kan man ju flirta på olika sätt, och jag anar att du flirtar med respekt – men kanske du egentligen ville skriva att du längtar efter en partner? En som du aldrig skulle kalla ”kärringen där hemma” om du var ute med dina polare.

 16. juni 2, 2009 10:28 e m

  @erica ”Respekten även för den som vi tycker har handlat fel mot oss, att vi inte hänger ut varandra för öppen ridå” kunde inte sagt det bättre själv.
  @Catarina visst är det väl så jag menar. Att jag skulle uppskatta en partner med respekt.

 17. Mia permalink
  juni 3, 2009 7:34 f m

  Rent personligt, så flörtar du, utan respekt!
  Som motsvar till Catarina.

  Du kan inte få någon om du inte respekterar tillbaka.
  Kan förstå att du resonerar så i din tanke.
  Men din tanke och handling är två vitt skillda saker min herre!

  En parantes till ditt så kallade flörtiga beteende!

 18. Hanna permalink
  juni 3, 2009 8:45 f m

  Väldigt vad ni verkar arga!!??
  Känns som personliga påhopp nästan….

 19. Emil permalink
  juni 3, 2009 9:09 f m

  Nja, vet inte om jag skulle säga påhopp. Men att de tycker att personen i fråga
  går ut med dubbla budskap!

  Känns som om de här tjejerna blivit svikna.

  Annars kan jag köpa resonemanget med respect. Men som en anna komenterade, respect
  för alla och inte bara sin partner.

 20. juni 3, 2009 10:58 f m

  Ja, gud vad ni verkar bittra, arga och besvikna…

  Till att börja med så är det fortfarande respekt mot sin partner jag skriver om. Inget annat. Det verkar inte ha gått fram hos alla. Jag får väl helt enkelt göra ett annat inlägg om respekt mot gemene man och medmänniskor som är minst lika viktig.

  Sen måste jag säga att visst, jag flörtar en del och söker någon att dela livet med. Men hittar jag inte det så sätter jag stopp i så god tid jag kan. Mia skriver att jag inte kan få någon om jag inte respekterar tillbaka. Det är inte det det handlar om. Att få någon.
  Dessutom har kvinnor en benägenhet att sätta sig på sin kammare och bli sura när dom inte blir uppvaktade så som dom önskar. Det faller dom inte in att lyfta på luren och kolla läget. Det kommer inte till dom att det kanske inte var så bra och intressant som man föreställt sig. Istället skriver man en bitter kommentar på en blogg som skrivs av en människa dom knappt känner. I ett inlägg som handlar om människor som lever i ett förhållande i allmänhet. En situation dom aldrig varit i tillsammans med mig. Knappt dejtat. Det här är definitivt inte respekt.

  Om min tanke och min handling var två vitt skilda saker så skulle jag kunna träffa någon ”att ha, till jag hittar den rätta”. Tills jag hittar kvinnan jag vill visa min respekt och kärlek mot hur som helst och var som helst men hur jävla respektfullt är det?! Jag hade i alla fall blivit besviken, ledsen och sårad om en kvinna gjorde så mot mig. Det är bara att inse att saker och ting inte är och blev som man kanske ville och gå vidare…
  Trampa inte på mina tår för då trampar jag tillbaka och lägg inte ansvaret för ert egna välmående på andra!

  Nu håller vi oss till saken istället.

 21. juni 3, 2009 11:03 f m

  Hej!

  Grattis, din blogg är nominerad till Årets Blok!

  Du kan läsa mer om tävlingen ”Årets Blok” på http://www.vulkan.se.

  För att vara med i tävlingen ska du välja ut de bästa inläggen i din blogg och och publicera dem i en bok på http://www.vulkan. Blogg + bok = Blok!

  Vänlig Hälsning EvaEmma Andersson, Vulkan

  Alla bär på en berättelse – har du gett ut din?
  På vulkan.se har 9000 unika titlar skapats sedan start.

 22. juni 3, 2009 8:55 e m

  Gillar Catarinas inlägg om att kvinnor då och då kallas för ”regeringen” och mannen för ”jävla karln”. Det är ju nästan synonymt. Man kan verkligen känna liknelsen röra vid en som en sommarvind i augusti.
  Men Martin, här har du fått igång något helt absurt kul. Grattis!!!

 23. Hanna permalink
  juni 4, 2009 6:26 e m

  Håller med dig Loonies!!
  Ett grattis till Martin!!
  Och så undrar jag om dessa kvinnor är så bittra som de låter?
  Måste va ett tråkigt liv att leva…..

 24. juni 14, 2009 6:23 e m

  Ähh, bara fin omskrivning på den egentliga meningen med alltihop med utdragen stol, serverige av te etc. etc. : förhoppning om att få sex alt. mer sex. eller få behålla det lilla som är >:)

 25. juni 16, 2009 12:27 e m

  Vad hände här+ Kikar in i din blogg för första gången och ser en massa getingar 😉 Håller med om att respekten för sin partner och även för alla andra är mycket viktig. ”Ska bara höra med regeringen” osv känns mer som en barnslig/trött kommentar. Härligt om man kan fortsätta flirtandet inom förhållandet, det gör att man känner sig sedd och uppskattad! Kul blogg! I´ll be back! 😉

 26. juni 16, 2009 1:25 e m

  Kul att du gillar Kärleksförklaringar :-D! Du är välkommen tillbaka.
  Förresten, dessa getingar hör inte till vanligheterna. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: