Skip to content

IPRED är snart här

februari 24, 2009

Ni som känner mig vet att jag hatar politik och att jag helst av allt håller mig utanför den där sfären av byråkrater som svamlar en massa dynga innan dom tillsätter en utredningsgrupp som glöms bort i en skrubb på riksdagskansliet. Men nu kan jag inte hålla käften längre och måste lägga mig i!

I dagarna röstar regeringen igenom IPRED-lagen som innebär att upphovsrättsinnehavare får laglig rätt att begära ut personliga uppgifter om dig och kräva dig på ett stort antal pengar om det visar sig att den IP-adressen du sitter bakom är inblandad i olaglig fildelning. Det behöver inte vara du som fildelar, det kan vara en granne eller någon annan som tar sig in i ditt nätverk och tankar hem en upphovsrättsskyddad fil på din IP-adress. Inte ens polisen har denna rättigheten men nu ska man alltså ge den till “branschen” och det är DU som är ålagd att bevisa att du är oskyldig till olaglig fildelning enligt IPRED-lagen. Det finns en crashcourse om IPRED här. Enligt “Datasolution” är det tydligen tillräckligt med en skärmdump för att det ska vara bevis nog för att bredbandsoperatörerna ska vara tvungna att lämna ut dina personliga uppgifter till "upphovsrättsinnehavarna, d.v.s Warner, Universal, Sony och ett par stooora bolag till… Med sina advokater och slipsar.middle_finger_flame_jpg_w300h300

Marie “Opassande” Andersson har skrivit vad vi alla tänker om detta. Skit, helt enkelt! Det finns inte en chans i helvete att jag kommer rösta på ett parti som slår undan folkets rätt till personlig integritet och rättssäkerhet genom att rösta igenom denna lagen!

“Opassande” har också skrivit lite historik om dom Danska IPRED-lagarna vilket borde ses som ett statuerande exempel hos lagstiftarna. Detta är inte bra!

Jag försvarar inte olaglig fildelning men kan inte tiga när det är oskyldiga människor som kommer drabbas av detta. Tro mig, det kommer vara oskyldiga människor som får sin ekonomi krossad och sina liv förstörda. Tant Asta får ett finger i röven när hennes nya fina laptop blir föremål för utredning, och hon som precis lärt sig hantera mail… osis… shit happens…Vet du hur du kan bevisa att du inte har fildelat? Känns det tryggt?

Först FRA och nu detta… Jag blir så trött på landet vi kallar Sverige och dess regering som suger bolagens ballar till deras åskdönande skratt… och sväljer!

Nu ska jag ta Piratpartiet på allvar… få se… var finns deras partiprogram?

Technorati-taggar: ,,,
Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. februari 24, 2009 11:15 e m

  Här. Det är inte så långt:

  http://www.piratpartiet.se/principer

 2. februari 25, 2009 12:33 f m

  Ska studera med intresse! 😉

 3. den arga permalink
  februari 25, 2009 4:26 f m

  håller med dig,man skulle kanske uppmuntra folk till en tyst kultur revolution aka Ghandi style, bojkotta musik/film industrin helt och hållet genom uppmana folk till

  1 respektera följa lagen (att inte ladda ner illegalafiler) ett måste
  2 köp ingen muskik/film/ebooks/böcker ladda inte ner något (låt dem våndas, tills vi får rätt)
  3 gå inte på bio
  4 säg upp kabelteve
  5 sänk hastigheten på bredbandet till minimum

  och göra det över en längre tid, då visar VI att det är vi som bestämmer och inte musikbranchen..

  skulle vara kul och se hur länge det skulle ta innan de bytade åsikt om Ipred FRA ACTA osv och våra inskränkta rättigheter vs bolagen.

  vem ska då betala advokaternas löner, och stjärnornas lyx liv.. inte vi i allafall och inte på bekostand ut av vår frihet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: